ЗАПИТУЄМО СВЯЩЕНИКА

25.11.2011

У відвідувачів нашого сайту накопилось багато запитань, щодо проблеми алкоголізму. Ми прагнучи відповісти на них відкрили поштову скриньку на, яку Ви зможете надсилати свої запитання, а ми в короткому часі будемо на них відповідати, деякі питання, з дозволу дописувача, будуть розміщенні на цій сторінці нашого сайту

електорнна адреса для запитань: soberugcc@gmail.com

У відвідувачів нашого сайту накопилось багато запитань, щодо проблеми алкоголізму. Ми прагнучи відповісти на них відкрили поштову скриньку на, яку Ви зможете надсилати свої запитання, а ми в короткому часі будемо на них відповідати, деякі питання, з дозволу дописувача, будуть розміщенні на цій сторінці нашого сайту

електорнна адреса для запитань: soberugcc@gmail.com

 

 



 

Слава Ісусу Христу!
Отче, дякую Вам за Вашу працю!
У мене до Вас питання – як переконати людину кинути пити?

 

Слава на віки!
Все залежить від того чи людина, яку Ви маєте на думці, веде безвідповідальний спосіб життя щодо власного здоров’я і пиячить або ж вже перейшла межу і з людини здорової, але безвідповідальної, стала людиною хворою і нездатною самостійно відмовитися від вживання.

У першому випадку може бути достатньо поспілкуватися в атмосфері довіри і розуміння, без дорікань і звинувачень пояснити, які емоційні і духовні рани, який ризик здоров’ю та які фінансові проблеми спричинює пиття для всієї родини. Таку розмову слід готувати ретельно з усіма членами родини, а також тими особами, які ще користуються довірою та авторитетом в очах тієї особи. Найкраще приготування до такої розмови робити спільно з фахівцем. Для цього достатньо звернутися в один із наших Консультативно-просвітницьких центрів.

В другому випадку підхід «переконання» не приносить бажаного результату, бо людина, будучи хворою, не має здатності аналізувати свою життєву ситуацію на основі принципів здорового глузду. Найгірше, що в серці людини утверджується пристрасть до спиртного. Контролювати скільки і коли випити стає все важче і пристрасть починає керувати життям людини, її думками, бажаннями, змінює життєві принципи, підпорядковуючи все єдиному бажанню дійти до чергової дози алкоголю. Залежність – це хвороба духовної природи і тому в основу допомоги ближньому треба покласти духовну боротьбу. Приватна молитва, складення присяги на тверезе життя в Золоту книгу тверезості, участь у літургійній молитві в наміренні зцілення залежної особи – це все є надзвичайно важливою допомогою, бо так співдіємо з Божою благодаттю. Окрім того людині потрібно допомогти побачити наслідки власного пиття, а це справа непроста. Раджу для загального ознайомлення скористати з літератури в рубриці «Про алкоголь», а згодом звернутися за допомогою в один з Консультативно-просвітницьких центрів. Тут Вам допоможуть віднайти свій духовний мир, емоційну рівновагу, також допоможуть сформувати нову позицію у відношенні до залежної особи, щоб вона змогла прийняти правду, що алкоголь не рятує, а, навпаки, руйнує її життя.
Пам’ятайте, для Бога не має «безнадійних». Бажаю Божої допомоги і благословення!

 

Доброго дня! Я з чоловіком живу 3 роки і, щоб він пив так, як інші в окрузі кожного дня, то ні, але … Може не пити місяць, більше, менше, а потім як  п’є то тиждень непробудним сном… Мені дуже шкода його, бо як він тверезий, то дуже добрий сім’яний, батько, чоловік… і життя у нас дуже гарне, як тверезий. Але тільки вип’є – ВСЕ!  Життя стає нестерпним, завжди проблеми, сварки. Я ПРОСТО НЕ МАЮ УЖЕ СИЛ!!! А у нього одні слова: «Все буде добре»… Скажіть, як мені це зло вигнати з нашої сім’ї? Які молитви треба молитися?

N.

Слава Ісусу Христу!
Вельмишановна N., дякуємо за Вашого листа. З Вашого короткого опису ситуації є очевидним, що Ваша тривога за поведінку чоловіка небезпідставна. Алкоголізм як хвороба розвивається у кожної залежної особи по-різному. Одне є певним: якщо Ваш чоловік і надалі втікатиме від правди про себе, то залежність надалі прогресуватиме. Часові відрізки між запоями будуть скорочуватися, а обіцянка «все буде добре» звучатиме і надалі.
Ваша зацікавленість молитвою у цій складній ситуації є, на мою думку, шляхом, який Вам слід пройти, щоб вирішити проблему. Саме Господь може здійснити бажану переміну у серці людини: допомогти побачити пристрасть і її руйнівну силу та захотіти попросити Бога про допомогу. Тож раджу Вам вдатися до молитви і просити заступництва Пресвятої Богородиці перед іконою «Невичерпна Чаша».
Можете молитися молебень чи акафіст на власний розсуд. Раджу також скласти присягу на тверезе життя у Золоту книгу тверезості. Ваша жертва, пов’язана з утриманням від споживання, дарування, віддячування, вгощання алкоголем є свідченням Вашої любові до чоловіка і, водночас, свідченням Вашої довіри Богу.
Хочу звернути особливу увагу на Ваші слова: «Я просто уже не маю сил!» Зважайте на те, щоб у прагненні порятувати чоловіка, Ви не загубили себе: свою гідність Божої дитини, покликання до духовного, інтелектуального та особистісного розвитку. Думаю, що можемо допомогти Вам віднайти духовний мир та емоційну рівновагу на наших реколекціях. Детальніше про це зможете дізнатися за телефоном: 098-55-29-513.
Божого благословення! Пам’ятатиму Вас і Вашого чоловіка у молитві.

З повагою,
о. Андрій Логін

No Comments

Залишити відповідь